Neversea, Untold, Bon Jovi și Metallica ridică piața festivalurilor la recordul istoric de 600 de milioane de lei5Foto© economie.hotnews.ro

Neversea, Untold, Bon Jovi și Metallica ridică piața festivalurilor la recordul istoric de 600 de milioane de lei

, 8 știri, 9 vizualizări

Festivalurile din această vară și artiștii consacrați care concertează la noi în țară vor atrage în total peste un miliard de spectatori în acest sezon, ceea ce va ridica piața la recordul istoric de peste 600 de milioane de lei, potrivit unei analize realizate de Frames.

După Neversea, Ed Sheeran, Electric Castle, Bon Jovi și The Cure, evenimente care au adunat câteva sute de mii de oameni, sezonul festivalurilor continuă cu Untold, AfterHills, George Enescu, concertul Metallica și alte zeci de astfel de evenimente, în toată țara. Piața festivalurilor din România a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase creșteri din economie, nu doar din prisma audienței, estimată în acest an de către compania de consultanță Frames la peste un milion de oameni.

Dincolo de biletele vândute, business-ul de festival înseamnă zeci de milioane de lei încasări din servicii, de la mâncare și băuturi la transport, turism, produse promoționale și afaceri conexe. Clujul reprezintă, în prezent, etalonul în materie de business în acest sector. Pe lângă creșterea potențialului turistic, Untold înseamnă un business pe orizontală, cu zeci dacă nu sute de firme conectate, din care câștigă tot orașul, de la operatorii din turism, la transportatori, sectorul de food, autorități, din taxe și impozite etc.