Niculae Bădălău anunță posibilă plângere penală pe numele lui Iohannis
Foto: www.romaniatv.net

Niculae Bădălău anunță posibilă plângere penală pe numele lui Iohannis

8 știri, 38

Niculae Bădălău vorbește despre o plângere penală pe numele lui Iohannis: “Domnul președinte nu este regele Carol”, a spus senatorul PSD, miecuri, la Senat, precizând că următorul pas este o notificare din partea Ministerului Justiției către șeful statului, ca să pună în aplicare acea hotărâre a CCR.

”Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiției ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu, e penală. Domnul președinte este român și reprezintă o instituție care trebuie să respecte legea, la fel ca toate instituțiile. În cazul în care nu e pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acel reprezentant al instituției”, a afirmat Bădălău.

El a continuat: ”Domnul președinte nu este regele Carol, Ferdinand, și trebuie să pună în aplicare”.

Întrebat dacă este posibilă o plângere penală pe numele șefului statului, Bădălău a spus: ”Dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care e următorul pas? Oricine în țara asta trebuie să respectele legea, absolut, indiferent ce funcție ocupă. Eu nu-i dau timp președintelui, va găsi un termen în care s-o aplice. A spus că mai are nevoie de puțin timp să se edifice asupra acestui conținut.

Din momentul când hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, produce efecte juridice”.

    Citește pe libertatea.ro