Nicușor Dan: Elcen va ieși din insolvență2Foto© libertatea.ro

Nicușor Dan: Elcen va ieși din insolvență

, 9 știri, 38 vizualizări

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, sâmbătă, că până la sfârșitul lunii decembrie Primăria va compensa datoriile către RADET și Termoenergetica, astfel încât Elcen să își poată plăti datoria principală și să iasă din insolvență.

„Până la sfârșitul lui decembrie vom compensa acea datorie de 400 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei o are către RADET și Termoenergetica și pe care RADET și Termoenergetica o au către Elcen. Compensând această datorie, Elcen își plătește către ANAF datoria principală și beneficiază de acea scutire de penalități și iese din insolvență, astfel încât de la anul să poată atât Termoenergetica și Primăria Capitalei împreună, cât și Elcen să acceseze fonduri europene”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a spus că sunt două probleme care au dus la lipsa de investiții în sistemul de termoficare din Capitală. „Primăria Capitalei nu și-a achitat la timp subvenția către operatorul ei, mai întâi RADET și apoi Termoenergetica, care la rândul lui nu a putut către Elcen, care la rândul lui nu a putut plăti mai departe către Romgaz și alți furnizori. A doua problemă este că aceste două societăți fiind o lungă perioadîă în insolvență nu au fost eligibile pentru fonduri europene și atunci nu au avut bani ca să facă investiții”, a mai spus primarul general.