Noi decizii pregatite de Guvern pentru concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor3Foto© realitatea.net

Noi decizii pregatite de Guvern pentru concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

, 13 știri, 189 vizualizări

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi, printr-o hotărâre, modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate, anterior prin HG nr. 52/2011.

În nota de fundamentare a actului normativ se arată că în modificările avute în vedere prin proiectul de HG se propun, printre altele: „eliminarea din cuprinsul normelor metodologice a prevederilor referitoare la plata contribuției individuale de asigurări sociale de sănătate persoanelor care beneficiază de indemnizația pentru creșterea copilului; reglementarea acordării stimulentului de inserție în cuantumurile prevăzute de ordonanța de urgență, respectiv 1.500 și 650 de lei, în funcție de momentul la care se solicită dreptul la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități”.

Guvernul a adoptat, pe 7 aprilie, o ordonanță de urgență prin care se acordă părinților aflați în concediu de creștere a copilului un stimulent de 1.500 de lei, dacă aceștia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilului.