Noi detalii despre vizita Papei Francisc in Romania© agerpres.ro

Noi detalii despre vizita Papei Francisc in Romania

, 5 știri, 30 vizualizări

Papa Francisc a primit la Vatican, în această săptămână, echipa SPP care se va ocupa de protecția sa, în perioada 31 mai - 2 iunie, când va efectua vizita oficială în România, informează un comunicat al Comitetului interministerial ce se ocupă de acest eveniment.

"Papa Francisc și-a manifestat încrederea în profesionalismul și dăruirea ofițerilor de protecție români, pe care i-a binecuvântat și le-a urat sărbători pascale fericite", arată sursa citată. Echipa care asigură securitatea Papei în vizita din România este formată din ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază, pregătiți special pentru un astfel de eveniment.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" format din instituțiile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP. AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivașcu)