Noi măsuri de restricție în Anglia6Foto© stirileprotv.ro

Noi măsuri de restricție în Anglia

, 11 știri, 77 vizualizări

Ministrul britanic al sănătății Matt Hancock a declarat că un al doilea „lockdown” la nivel național este una dintre soluțiile luate în calcul pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus, dar nu își dorește o asemenea măsură.

„Dacă fiecare va respecta regulile, noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel național, însă, fără îndoială, trebuie să fim pregătiți să acționăm dacă va fi necesar. Eu nu exclud aceasta, (chiar dacă) eu nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Hancock la BBC. Regatul Unit este cea mai lovită țară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate, și se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de noi cazuri de infectări de la sfârșitul vacanței. Hancock a mai spus că numărul pacienților spitalizați se dublează la fiecare opt zile.

La rândul lui, premierul Boris Johnson, care a declarat că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noi măsuri de restricție aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul și centrul Angliei, cele mai afectate. El și-a exprimat reticența să impună o nouă izolare totală a țării, în timp ce mai mulți deputați conservatori se arată critici față de măsurile deja luate.