Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave5Foto© stirileprotv.ro

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

, 12 știri, 40 vizualizări

Procedurile au fost simplificate și clarificate, astfel încât transferul să se facă în cel mai scurt timp de la primirea pacientului. În toate unitățile medicale care tratează pacienți cu arsuri grave vor exista comisii formate din 3 specialiști care decid, în cel mult două ore de la primirea pacientului, dacă se impune transferul. Tratamentul în străinătate al tuturor pacienților va fi decontat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătății, ministrul Nelu Tătaru a aprobat Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinul ministrului sănătății nr. 1419/2017 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul pacienților cu arsuri, scrie News.

“Cele două acte normative au ca scop reducerea semnificativă a timpilor de așteptare pentru transferul pacienților cu arsuri grave în străinătate, în lipsa locurilor sau a capacităților de tratare în unitățile dedicate din țară sau dacă evaluarea pacientului o impune.