Noi teste pentru un vaccin anti-Covid-19 pe bază de anticorpi de la cai4Foto© stirileprotv.ro

Noi teste pentru un vaccin anti-Covid-19 pe bază de anticorpi de la cai

, 8 știri, 48 vizualizări

Dezvoltat de Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universității din Costa Rica, medicamentul cu anticorpilor de la cai urmează să fie testat pe 26 de pacienți de la jumătatea lunii septembrie, a declarat pentru Reuters Roman Macaya, președintele Fondului de securitate socială care administrează centrele de sănătate publică.

Autoritățile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul pe scară mai largă în spitale dacă rezultatele studiului de fază a 2-a vor fi încurajatoare. Există 471 de pacienți internați cu coronavirus spitalizați în Costa Rica. "Suntem mândri să știm că acest produs va salva vieți până când vaccinul va ajunge la populație", a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la ICP. "O facem cu resursele noastre, fără a fi nevoiți să stăm la coadă sau să concurăm împotriva altor țări, așa cum se poate vedea cu posibilele vaccinuri".

Eforturi similare sunt în desfășurare și în Argentina și Brazilia, în timp ce oamenii de știință din Belgia folosesc lamele. Cercetătorii din Costa Rica spun că metoda lor pentru tratamentul SARS-Cov-2 se bazează pe experiența utilizării anticorpilor calului pentru a dezvolta medicamente anti-venin de șerpi. Au importat proteina virală din China și Regatul Unit și au injectat-o în șase din cei 110 cai pe care IPC îi folosește pentru testare.