Nou termen în dosarul lui Darius Vâlcov
Foto: adevarul.ro

Nou termen în dosarul lui Darius Vâlcov

20 știri, 13

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă luni un nou termen în dosarul în care fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

Numele lui Darius Vâlcov a revenit în actualitate după ce a întocmit raportul de evaluare a miniștrilor din Guvernul Grindeanu, deși el nu mai este membru PSD.

Procurorii DNA susțin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20 % din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Cu ocazia derulării procedurilor de licitație referitoare la atribuirea celor trei contracte, membrii comisiei au procedat, la îndemnul lui Darius Vâlcov, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei Tehnologica Radion.

Astfel, în baza acestei înțelegeri, în perioada ianuarie- martie 2011, Darius Vâlcov s-a prezentat periodic la sediul firmei Tehnologica Radion, unde a primit suma totală de 1.2...

    Citește pe romania-actualitati.ro