Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie Iași, infectate cu noul coronavirus5Foto© stirileprotv.ro

Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie Iași, infectate cu noul coronavirus

, 20 știri, 25 vizualizări

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: În primă fază, un asistent medical care își desfășoară activitatea în incinta Blocului Operator din Institut a fost descoperit ca fiind infectat cu noul coronavirus. Din acest motiv s-a decis demararea imediată a unei anchete epidemiologice pentru stabilirea tuturor contacților direcți și pentru testarea personalului medical din cadrul acestei secții.

Au fost efectuate 287 de recoltări de la personalul medical din cadrul institutului.

Rezultatele de laborator au evidențiat faptul că au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus încă opt cadre medicale, șase asistenți medicali de la blocul operator, un asistent medical de la sterilizare și un medic rezident care completa fișe la spitalizarea de zi, în total fiind nouă persoane depistate cu COVID-19.

Asistentul medical depistat inițial cu coronavirus a revenit la locul de muncă pe data de 9 iunie 2020, după ce a beneficiat de patru zile libere. La efectuarea triajului epidemiologic, s-a constatat că persoana prezenta ușoare simptome, fapt pentru care a fost testată pentru noul coronavirus.