Numărul rezervărilor pe litoralul românesc s-a triplat, la doar o zi după ce Iohannis a anunțat redeschiderea plajelor6Foto1Video© stirileprotv.ro

Numărul rezervărilor pe litoralul românesc s-a triplat, la doar o zi după ce Iohannis a anunțat redeschiderea plajelor

, 8 știri, 47 vizualizări

Românii au început să rezerve atât vacanțe last minute pe litoral, începând cu acest weekend, cât și sejururi în lunile iulie și august sau chiar septembrie.

"În ceea ce ne privește, având în vedere că operăm online, e foarte ușor să monitorizăm reacția imediată a turiștilor. Astfel, am constatat o creștere puternică a traficului pe site-ul nostru în minutele imediat următoare anunțului președintelui. După anunț, au început să curgă rezervările, iar acest ritm s-a păstrat toată ziua de ieri și a continuat și astăzi", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al unei agenții.

Numărul de rezervări făcute în a doua jumătate a zilei de joi a fost, practic, de trei ori mai mare decât în oricare dintre zilele anterioare, iar solicitările au venit de la români din întreaga țară. Potrivit sursei citate, la call center-ul agenției au sunat, după anunțul președintelui, chiar și oameni care își exprimaseră anterior dorința de a-și anula vacanțele pe care le rezervaseră la mare înainte de pandemie și care au revenit asupra deciziei și au hotărât să meargă pe litoral.