O caricatură a Serenei Williams a stârnit critici dure în mediul online: Ești un rasist de primă clasă!
Foto: www.libertatea.ro

O caricatură a Serenei Williams a stârnit critici dure în mediul online: Ești un rasist de primă clasă!

5 știri, 25

Scandalul care a pornit în finala US Open 2018, atunci când Serena Williams a avut o ieșire nervoasă, rupând o rachetă și jignindu-l pe arbitrul de scaun Carlos Ramos, pare să nu se sfârșească. În urma incidentului, un caricaturist australian a publicat o imagine controversată cu jucătoarea americană.

Caricatura a fost publicată, luni, de Mark Knight în revista Herald Sun, și o arată pe Serena William cu buzele supradimensionate, cu corpul exagerat de mare, sărind pe o rachetă de tenis. În cadru, apare și o suzetă, caricaturistul făcând referire la faptul că jucătoarea a devenit de curând mamă.

De asemenea, în aceeași imagine, apare un dialog imaginar dintre arbitrul Carlos Ramos și jucătoarea care a câștigat finala US Open, Naomi Osaka: „Chiar nu ai putea s-o lași să te bată?”.

Caricatura Serenei Williams semnată Mark Knight și apărută în revista Herald Sun

Printre internauții care nu au gustat deloc caricatura făcută de australian, s-au aflat și câteva vedete de renume. Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a transmis pe Twitter: „Felicitări pentru că ai redus una dintre cele mai mari sportive în viață la câteva figuri de stil rasiste și pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără față”.

Actrița Kathy Griffin a postat și ea un mesaj pe rețeaua de socializare prin care l-a acuzat pe Mark Knight de rasism. Regizorul Morgan J. Freema...

Citește pe libertatea.ro