O familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda4Foto© adevarul.ro

O familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda

, 14 știri, 8 vizualizări

O familie din Alba Iulia care a dat în judecată CNAIR și constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș Turda, care trece foarte aproape de casa ei, a obținut în instanță oprirea lucrărilor până la instalarea unor panouri fonice. Decizia e definitivă.

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii unei case situate în cartierul albaiulian Oarda de Sus, pe lângă care autostrada va trece la doar câțiva metri și a dispus oprirea lucrărilor și instalarea urgentă a panourilor care să izoleze fonic locuința.

„Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante și să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanților (...) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de șantierul organizat în imediata apropriere a locuinței reclamanților cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse prin autorizația de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuție aferente obiectivului de investiții Autostrada Sebeș-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanților.