Bank Leumi isi vinde subsidiara din Romania
Foto: jurnalul.ro

Bank Leumi isi vinde subsidiara din Romania

9 știri, 26

Miscare neasteptata pe piata bancara! Leumi, cea de-a doua banca din Israel, isi vinde unitatea din Romania companiei britanice de investitii Argo Capital Management, potrivit Profit.ro.

Argo Capital este o subsidiara a fondului britanic de investitii Argo. Conducerea Leumi a semnat astazi un acord de principiu pentru vanzarea participatiei sale de 99,91% din Bank Leumi Romania, ca parte a strategiei de a-si concentra operatiunile internationale in principalele centre financiare prin filialele sale din Statele Unite si Marea Britanie.

Intelegerea este conditionata de finalizarea procedurii de due diligence si obtinerea avizelor din partea autoritatilor de reglementare.

Leumi are o retea de 15 unitati impartite in 12 orase.

Din 37 de banci inregistrate oficial in ultimul raport BNR, anul acesta vor ramane doar 32 in peisajul bancar. Alte patru banci universale si doua de nisa isi vor defini anul acesta strategia, urmand ca in viitorul apropiat sa se vanda sau sa se inchida. Sau sa cumpere, ori sa fuzioneze cu alte banci pentru a-si consolida pozitia in sistem si a atinge acel prag minimum de cota de piata de 5%, obligatoriu necesar pentru o buna functionare a unei banci universale.

In aceste conditii, nu este exclus ca in viitorul apropiat sa vedem doar 26 de banci in sistem.

    Citește pe bzi.ro