O mașină electrică Tesla a luat foc în parcare2Video© observator.tv

O mașină electrică Tesla a luat foc în parcare

, 4 știri, 10 vizualizări

Provenită de la o cameră de supraverghere, înregistrarea video a fost publicată duminică pe rețeaua socială Weibo, cu hasthtag-ul "Tesla ia foc singura" ("Tesla self-ignites"), și până acum a ajuns la peste 22 milioane de vizualizări. Înregistrarea video surprinde o mașina Tesla parcată într-un garaj care scoate fum de sub capota, cu câteva momente înainte sa fie cuprinsa de flăcări. Tesla nu a confirmat despre ce model este vorba însă comentariile de pe rețelele sociale susțin că este vorba de Model S.

"Urmează să contactăm și să cooperăm cu autoritățile relevante pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Potrivit informațiilor disponibile până acum nu au fost victime", a reacționat Tesla într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Weibo.

Acesta este ultimul incident care afectează imaginea Tesla în acest an, tocmai într-un moment în care grupul încearcă să își extindă prezența în China. În luna ianuarie, Tesla a rechemat la service peste 14.000 de autoturisme Model S în China, în cadrul eforturilor demarate la nivel global pentru a înlocui airbag-urile produse de firma japoneză Takata. În luna martie, o greșeală de etichetare făcută de administrația vamală din Shanghai a dus la suspendarea temporară a aprobărilor pentru un lot de autoturisme Tesla.