O parte din mita primită de Ancuța Macovei, directoare ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga – motivare

O parte din mita primită de Ancuța Macovei, directoare ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga – motivare

11 știri, 24

O parte din mita primită de Ancuța Macovei, directoare ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga, fostul lider al Partidului Democrat Liberal. Macovei, suspectată că a luat mită 1 milion de euro, pe când conducea direcția IT din Autoritatea Națională a Vămilor, a dat o parte a șpăgii fostului președinte al PDL Vasile Blaga.

Cel puțin așa reiese din motivarea Curții de Apel Ploiești, un document redactat după ce Ancuța Anda Macovei a contestat măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Prahova și s-a ales cu un mandat de arest la domiciliu.

„S-a pus întrebarea unde sunt banii ce reprezintă obiectul mitei, întrebare la care s-a răspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventivă: „așa cum rezultă din procesul verbal de redare a discuției purtate în mediu ambiental întocmit în data de 26.09.2017 și din cel de fixare a unor imagini corespunzătoare convorbirilor consemnate în cuprinsul acesteia, deși inculpata era prevăzătoare și evită să se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionând că este înregistrată fără să își imagineze că este chiar filmată, consemnează pe bilete de hârtie numele Blaga și suma de 500.000, întrebându-l pe martor: păi nu ai fost atent?

în momentul în care acesta se arată nedumerit cu privire la destinația finală a banilor””, se arată în motivarea instanței.

    Citește pe libertatea.ro