O rachetă antigrindină a căzut întreagă într-o grădină
Foto: www.romaniatv.net

O rachetă antigrindină a căzut întreagă într-o grădină

8 știri, 173

O racheta antigrindină a căzut, joi, în grădina unui localnic dintr-o comună din Botoșani. Obiectul de aproximativ 50 de centimetri nu s-a fregmentat, iar poliția din Botoșani și de Centrul Antigrindină Iași au început o anchetă. Racheta s-a înfipt în pământ și a fost dezgropată de autoritățile chemate de localnicul din Vlădeni-Deal.

„Inspectoratul de Poliție Botoșani a declanșat o anchetă după ce a fost sesizat, joi seara, despre incidentul petrecut în localitatea Vlădeni-Deal. Ancheta este desfășurată în colaborare cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliție Botoșani, Maria Carp.

La rândul său, directorul Centrului Antigrindină Iași, Dan Axinte, a declarat că racheta a fost trasă din centrul antigrindină situat la Maxut, aflat limita județelor Iași și Botoșani.

“Astăzi (joi – n.r.) au fost trase din punctul de la Maxut trei rachete antigrindină și alte 16 din punctul antigrindină de la Huși, întrucât au existat probleme. Ne-am confruntat cu un ciclon de la Marea Mediterană. Este destul de periculoasă o astfel de rachetă care cade în acest mod. În urmă cu doi ani o rachetă de acest fel a căzut prin acoperișul unei case, acesta a căzut în curtea unei localnice.

În mod normal racheta ar trebui să se autodistrugă în aer, probabil ceva nu a funcționat. Am declanș...

    Citește pe cotidianul.ro