O ursoaică cu doi pui a coborât în Făgăraș și s-a plimbat pe străzile din centrul orașului. Animalele sălbatice, alungate de jandarmi

O ursoaică cu doi pui a coborât în Făgăraș și s-a plimbat pe străzile din centrul orașului. Animalele sălbatice, alungate de jandarmi

8 știri, 5

Jandarmii din Brașov au fost alertați, joi dimineața, pentru a îndepărta o ursoaică care a coborât împreună cu puii ei în centrul municipiului Făgăraș. Animalele sălbatice, care erau în căutare de hrană, îi puteau ataca oricând pe localnici, așa că militarii au intervenit pentru a le alunga.

Sălbăticiunile au fost văzute joi dimineață pe străzile din Făgăraș, notează Agerpres.

”În dimineața zilei de 11 octombrie, în jurul orelor 4,30, în centrul municipiului Făgăraș și-a făcut apariția o ursoaică însoțită de puii ei, fapt semnalat printr-un apel la 112. Jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție au intervenit pentru îndepărtarea acestora din zonă folosind doar semnale luminoase”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, Cristi Roșu, conform sursei citate.

Ursoaica și cei doi pui ai săi au fost alungați spre ieșirea din oraș, către râul Olt.

Jandarmii au rămas în zonă pentru ca animalele să nu-și facă apariția din nou în zonă.

În octombrie 2017, o adolescentă, care mergea la școală, a fost atacată de o ursoaică, tot în Fărăgaș. Un bărbat care a intervenit să o salveze pe fată a fost și el rănit de animalul sălbatic. Cele două persoane au ajuns la spital și au necesitat câteva zile de îngrijiri medicale.

sursă foto: IJJ Brașov

Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Firmele preferate ale primarilor Firea și Florea lucreaz...

Citește pe libertatea.ro