O versiune actualizata a rachetei SpaceX Falcon 9 a fost lansata

O versiune actualizata a rachetei SpaceX Falcon 9 a fost lansata

5 știri, 25

O versiune actualizata a rachetei SpaceX Falcon 9, adaptata pentru eventuale misiuni cu echipaj ale NASA, a avut zborul inaugural vineri de la Cape Canaveral din Florida, avand misiunea de a plasa pe orbita primul satelit de comunicatii al guvernului din Bangladesh, denumit Bangabandhu-1, informeaza Reuters.

Noua racheta din gama Falcon 9, denumita "Block-5" si utilata cu circa 100 de imbunatatiri ce ii asigura o mai mare putere, siguranta si capacitate de reutilizare decat precedentul model, Block-4, a fost lansata la ora locala 4:14 p.m. (20:14 GMT) de la Centrul Spatial Kennedy.

Cateva minute mai tarziu, principalul modul al lansatorului s-a separat de restul rachetei si a revenit pe Terra, realizand o coborare controlata pe o platforma din Oceanul Pacific.

Al doilea etaj al lansatorului este recuperabil si proiectat pentru a fi reutilizat de cel putin 10 ori cu reparatii minime intre zboruri, ceea ce permite lansari mai frecvente la un cost mai mic - un aspect cheie pentru modelul de afaceri al companiei SpaceX, detinuta de miliardarul Elon Musk.

Zborul de vineri a marcat a noua lansare pentru SpaceX de la inceputul acestui an, comparativ cu cele cinci misiuni orbitale pe care compania le realizase pana la aceasta data in 2017, potrivit lui Musk.

Incarcatura rachetei, primul satelit de comunicatii al guvernului din Bangladesh, a fost plasata pe orbita Pamantului la ora 4...

    Citește pe bzi.ro