O vulpe polară, liberă pe străzile din Constanța

O vulpe polară, liberă pe străzile din Constanța

6 știri, 82

Un mascul de vulpe polară s-a plimbat în libertate mai bine de patru ore, prin oraș, după ce a fugit din habitatul amenajat în microrezervația Complexului Muzeal de Științele Naturii din Constanța, printr-un tunel săpat în cursul nopții de marți, pe sub gardul împrejmuitor.

Potrivit dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Științele Naturii din Constanța, vulpoiul a săpat în timpul nopții de marți un tunel pe sub gardul împrejmuitor, la adâncimea de circa 50 de cm, pentru a ieși la vânătoare de păsări sălbatice.

"Mai precis vulpoiul a ieșit să vâneze un pescăruș care s-a găsit să înnopteze lângă habitatul vulpilor polare, bazându-se, pesemne, pe siguranța ce i-o conferea împrejmuirea solidă ce le izolează vizuina, de aleea de vizitare. Vulpoiul însă a adulmecat pasărea, a săpat adânc și a prins-o și a mâncat-o, mărturie fiind penele găsite pe alee. Apoi, a plecat de-a dreptul din microrezervație și primul apel telefonic l-am primit în jurul orei 5,30, când niște trecători au reclamat că l-au văzut pe străzile din cartierul învecinat.

În total am primit trei apeluri telefonice la sediu, din tot atâtea zone ale orașului și în final, după mai bine de patru ore, l-am capturat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, cam la cinci kilometri distanță de rezervație, unde se ascundea", a declarat dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

    Citește pe antena3.ro