„Obligativitatea” trebuie să apară în legea vaccinării3Foto© romaniatv.net

„Obligativitatea” trebuie să apară în legea vaccinării

, 5 știri, 8 vizualizări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat, ieri, în cadrul evenimentului Health Forum, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, că este pro vaccinare și militează ca în textul legii vaccinării să apară cuvântul „obligativitate”. Fără acest cuvânt, „nu vom rezolva problema” și nu se va atinge gradul de acoperire vaccinală recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizează demnitarul.

„Dacă nu o să avem în legea vaccinării cuvântul «obligativitate» - a informării, a vaccinării - rămâne să dezbatem; nu vom rezolva problema. Gradul de acoperire vaccinală optim este 95%, după cum spun experții OMS. Foarte puține țări vor ajunge la acel grad, dar nici un grad de vaccinare ca și în Țăndărei, județul Ialomița, de 1,2% - un singur vaccin făcut în luna martie, în condițiile în care avem cinci cabinete de medici de familie”, a spus Sorina Pintea, ieri, la evenimentul Health Forum – Focus on prevention, organizat de Intact Media Group.

Totodată, ministrul a anunțat că lucrează la un draft final privind prevenția din legea Sănătății, care va cuprinde un capitol separat dedicat educației pentru sănătate. „Acele campanii de pe vremuri, «Sanitarii pricepuți», erau foarte bune, a subliniat Pintea.