Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, programata la Iasi3Foto© bzi.ro

Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, programata la Iasi

, 4 știri, 8 vizualizări

În perioada 29 iulie - 2 august 2019 se va desfasura, la Iasi, Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori. Acest eveniment educational confirma rolul vital al disciplinelor stiintifice: Fizica, Chimie si Biologie, în formarea generatiei tinere, prin raportare la mediul înconjurator, si vizeaza observarea si perceperea acestuia în întregul sau, cu elementele componente, procesele si fenomenele caracteristice, precum si învatarea prin întelegere si aplicare. În acest context, alegerea Iasului pentru desfasurarea unui eveniment educational de anvergura nu este deloc întâmplatoare.

"Este un semn de recunoastere a valorii învatamântului iesean si a eforturilor constante depuse de o comunitate constienta de ritmurile sale evolutive de-a lungul timpului, pentru conservarea si valorizarea identitatii stiintifice si culturale românesti în rândul tinerei generatii. La competitie participa 81 de elevi, 23 de profesori însotitori si 40 de profesori membri ai Comisiei centrale.

Deschiderea evenimentului are loc în data de 29 iulie 2019, începând cu ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu". În ziua de 30 iulie 2019 se va desfasura proba practica, iar în ziua de 31 iulie 2019, proba scrisa, la Colegiul National "Garabet Ibraileanu".