OMV Petrom și organizația neguvernamentală CivicNet au dezvoltat o hartă digitală a meseriilor și a școlilor profesionale din România3Foto© wall-street.ro

OMV Petrom și organizația neguvernamentală CivicNet au dezvoltat o hartă digitală a meseriilor și a școlilor profesionale din România

, 4 știri, 21 vizualizări

Compania OMV Petrom a finanțat cu 48.000 de euro platforma digitală Meserii.ro - harta inter­activă a învățământului profesional și tehnic din România (IPT) care oferă atât informații des­pre toate școlile profesionale și liceele tehnologice din țară, numărul de elevi aflați în pregătire în fiecare calificare, cât și companiile posibil in­teresate să angajeze viitorii meseriași. Platforma di­gitală a fost dezvoltată de organizația ne­gu­vernamentală CivicNet, pe o perioadă de doi ani.

Companiile pot afla în ce regiuni se află viitorii absolvenți de care au nevoie, iar instituțiile de învățământ pot vedea numărul și distribuția companiilor care activează în domeniul de interes și datele de contact ale companiilor relevante.

„Totul a început în momentul în care Ministerul Educației a publicat, în 2016, datele despre învățământul profesional și tehnic. Am văzut atunci că erau atunci peste 300.000 de elevi în învățământul profesional și tehnic. Am fost mirat de numărul lor și curios de ce fac aceștia, unde sunt ei, dacă sunt companii care să îi absoarbă. Așa mi-a venit ideea să fac această hartă. Acesta este un prim pas. Încercăm să facem o aplicație utilă autorităților, copiilor și companiilor“, a declarat Constantin Postoiu, inițiatorul proiectului și data analyst în cadrul CivicNet.