Orașul în care cadavrele zac abandonate pe străzi, pe bănci și pe holurile spitalelor5Foto2Video© libertatea.ro

Orașul în care cadavrele zac abandonate pe străzi, pe bănci și pe holurile spitalelor

, 6 știri, 74 vizualizări

Luna trecută, orașul Guayaquil din Ecuador, de aproape trei milioane de locuitori a devenit faimos la nivel global după ce clipuri video care arătau morții aruncați pe străzile sale au devenit virale pe rețelele sociale. După ce morgile și casele funerare au ajuns depășite de numărul mare de morți, multe familii și-au lăsat morții pe străzi, de teama infectării și din cauza mirosului.

Deși datele guvernului ecuadorian arată doar 533 de morți din cauza COVID-19 în Guayaquil între martie și aprilie, în aceeași perioadă, numărul deceselor, în general, a fost 12.350 în oraș, un număr mult mai mare decât media deceselor în alți ani – 2695 în 2018 și 2903 în 2019. Conform epidemiologilor intervievați de CNN, bilanțul deceselor din cauza coronavirusului depășește 9000 doar în Guayaquil.

Cadavrele zac pe holurile spitalelor

Când Flavio Ramos a fost dus, într-un cărucior cu rotile, în camera sa de spital, starea sa era atât de proastă încât abia mai putea să respire și alterna între starea de conștiență și cea de inconștiență. Fiul său, Arturo, care îl conducea, a putut să vadă, însă, cadavrele abandonate pe holurile spitalului.