Orban anunta ca Romania poate accesa sume cuprinse intre 3 miliarde si 5 miliarde de euro, finantare europeana© wall-street.ro

Orban anunta ca Romania poate accesa sume cuprinse intre 3 miliarde si 5 miliarde de euro, finantare europeana

, 6 știri, 70 vizualizări

România ar putea primi între 3 și 5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană ca măsuri de sprijin pentru angajații și firmele afectate de criză, iar șomajul tehnic va fi în continuare plătit. Cei care s-au întors la muncă vor primi și ei sprijinul Guvernului, a declarat premierul Ludovic Orban.

Orban a anunțat că, miercuri, Consiliul Uniunii Europene a aprobat un program prin care Uniunea Europeană ajută statele membre să finanțeze măsurile active de ocupare a forței de muncă, astfel încât România are garanția că va beneficia de finanțare pentru a putea pune în practică măsurile de ocupare gândite de Guvern, pentru angajați și angajatori.

„Prin intermediul acestui program, țările membre pot să acceseze sume importante de bani cu condiția oferirii unor garanții. În ceea ce privește România, țara noastră trebuie să ofere o garanție de până la 4 milioane de euro și va beneficia, conform calculelor noastre - sigur în funcție de mecanismul de repartiție a fondurilor respective - de o sumă între 3 și 5 miliarde de euro, suma totală care va fi folosită în acest program fiind de 100 de miliarde”, a spus premierul.