Orban: Controale la sânge pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară6Foto© agerpres.ro

Orban: Controale la sânge pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară

, 13 știri, 62 vizualizări

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că instituțiile abilitate au în vedere "controale la sânge" pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară în contextul epidemiei COVID-19, iar organizatorii de evenimente, cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizațiilor de funcționare sau chiar închiderea.

"Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea și, inclusiv, la suspendarea unor autorizații de funcționare pentru agenți economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le știe toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi", a afirmat Orban, la finalul vizitei efectuate la șantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin - Smârdan, județul Tulcea.

El a fost întrebat ce măsuri vor fi luate în acest weekend pentru a evita apariția unor focare de coronavirus pe litoral. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)