Orban: Dacă nu s-ar fi amânat Brexitul, Guvernul PSD lăsa toți cetățenii britanici în aer2Foto© agerpres.ro

Orban: Dacă nu s-ar fi amânat Brexitul, Guvernul PSD lăsa toți cetățenii britanici în aer

, 5 știri, 42 vizualizări

Președintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a afirmat, vineri, că dacă nu s-ar fi amânat Brexitul, "guvernul PSD ar fi lăsat toți cetățenii britanici în aer", pentru că nu a emis ordonanța de urgență care reglementa situația acestora, deși i s-a solicitat în repetate rânduri.

"Noroc că s-a amânat Brexitul, pentru că dacă Brexitul ar fi avut loc la 31 octombrie, așa cum era prevăzut inițial, guvernele PSD ar fi lăsat toți cetățenii britanici în aer, pentru că aveau obligația de a emite OUG, așa cum au emis toate celelalte 27 de state europene, care să reglementeze situația cetățenilor britanici după Brexit. Dar Guvernul PSD nu a făcut lucrul ăsta, deși i s-a solicitat în repetate rânduri și a promis lucrul ăsta", a afirmat Orban, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL Sud-Muntenia de la Pitești.

El a spus că acest lucru afectează România, care dă, astfel, un semnal "extrem de prost".

"Ăsta este Guvernul PSD. Bătaie de joc față de români, bătaie de joc față de toți partenerii noștri europeni și asta în condițiile în care, gândiți-vă, odată cu Brexitul, România poate deveni o țintă a multor investiții care vor să se relocheze. Ce semnal le dăm noi englezilor sau investitorilor care ar vrea să investească în România? Le dăm un semnal extrem de prost, arătând că noi nu suntem capabili și nu ne interesează să le rezolvăm problemele rezidenților britanici. Cu asta s-a ocupat PSD-ul", a adăugat Orban.