Orban: Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne și produse din carne de porc în UE© antena3.ro

Orban: Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne și produse din carne de porc în UE

, 5 știri, 44 vizualizări

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că există riscul ca României să-i fie interzis exportul de carne de porc în Uniunea Europeană ca urmare a faptului că fostul Guvern nu s-a ținut de cuvânt în privința acțiunilor și termenelor stabilite pentru combaterea pestei porcine.

"Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne și produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că pune în practică un plan de acțiune, cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ținut de cuvânt. Cei de la UE au zis: '(...) Dacă nu luați măsuri clare și nu arătați că vreți cu adevărat să puneți în practică măsurile de combatere a pestei porcine, veți ajunge în situația în care se va interzice'", a spus Orban la B1 TV.

El a susținut că fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ar fi semnat ordinul în acest caz după învestirea noului Guvern, motiv pentru care acest document nu poate fi publicat în Monitorul Oficial. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)