Split TVA a fost adoptată de Camera Deputaților. Proiectul de lege merge la Iohannis pentru promulgare
Foto: adevarul.ro

Split TVA a fost adoptată de Camera Deputaților. Proiectul de lege merge la Iohannis pentru promulgare

13 știri, 19

Ordonanța privind introducerea split TVA a fost adoptată, miercuri, de Parlament și merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. Opoziția a criticat proiectul în plen, afirmând că, prin această măsură, vor fi afectate nu doar firmele private cât și instituțiile publice. Parlamentul a adus mai multe modificări Ordonanței privind plata defalcată a TVA, printre care și faptul că măsura este obligatorie pentru companiile care au datorii la plata acestei taxe sau se află în insolvență.

Proiectul de aprobare a ordonanței a trecut cu 163 de voturi „pentru” și 95 de voturi „împotrivă” de Camera Deputaților, for decizional.

Potrivit noilor reglementări adoptate în comisii, „au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont de TVA persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru încasarea și plata TVA, și instituțiile publice înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru încasarea TVA, care se află în cel puțin una din următoarele situații: a) la 31 decembrie 2017 înregistrează obligații fiscale reprezentând TVA, restante conform art.

157 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu excepția celor a căror executare silită este suspendată în condițiile art. 235 din Codul de procedură fiscală, în cuantum mai mare de 15.000 de lei în cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei în c...

    Citește pe libertatea.ro