Organizația Mondială a Sănătății întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinația Lopinavir-Ritonavir© bzi.ro

Organizația Mondială a Sănătății întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinația Lopinavir-Ritonavir

, 6 știri, 111 vizualizări

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat duminică oprirea studiilor clinice referitoare la folosirea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină și a combinației de medicamente pentru HIV lopinavir/ritonavir pentru tratarea pacienților cu COVID-19 spitalizați, pentru că nu au redus mortalitatea acestora, transmite Reuters.

Anunțul a venit în timp ce OMS a raportat peste 200.000 de cazuri noi de coronavirus la nivel mondial într-o singură zi, pentru prima oară. Din acest total, în Statele Unite au fost raportate 53.213 de cazuri noi consemnate vineri, a arătat OMS, potrivit adevarul.ro.

Aceste rezultate interimare ale studiului clinic au arătat că hidroxiclorochina și lopinavir/ritonavir au redus foarte puțin sau deloc mortalitatea pacienților cu COVID-19 spitalizați, comparativ cu tratamentele standard.