Paleologu, prima reacție după închiderea urnelor: Rezultatul este foarte bun pentru reclădirea dreptei5Foto© agerpres.ro

Paleologu, prima reacție după închiderea urnelor: Rezultatul este foarte bun pentru reclădirea dreptei

, 9 știri, 18 vizualizări

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a calificat rezultatul obținut de el, conform primelor exit-poll-uri, ca fiind unul foarte bun pentru reclădirea politicii de dreapta și de centru din România.

"Rezultatul obținut este bun, în contextul în care n-am avut dezbateri în campanie, am avut o criză de Guvern. Cred că e un rezultat foarte bun, de la care se poate clădi pentru viitor. Este evident că forța care s-a exprimat în aceste alegeri va constitui un segment inconfundabil în reclădirea dreptei și a centrului în România", a declarat Paleologu la sediul de campanie.

Potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie - IRES, candidatul PNL, președintele Klaus Iohannis, a obținut 38,7% la alegerile prezidențiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 22%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 16,1%, pe locurile imediat următoare fiind: Mircea Diaconu (Alianța UN OM) - 8,2%; Theodor Paleologu (PMP) - 5,2% și Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România) - 4,6%.