Parlamentul britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană3Foto© observator.tv

Parlamentul britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană

, 14 știri, 25 vizualizări

Parlamentul britanic a aprobat joi seară legislația care îi va permite Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană la 31 ianuarie cu un acord, punând astfel capăt unei perioade de trei ani de incertitudini legate de termenii acestui divorț fără precedent, informează Reuters și AFP.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat cu 330 de voturi pentru și 231 voturi contra legea privind acordul de retragere din Uniunea Europeană, care implementează un acord convenit în 2019 de Londra și UE. ''Este timpul ca Brexitul să fie realizat. Această lege face acest lucru'', a declarat ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, în fața parlamentarilor britanici.

Textul adoptat joi de către deputații de la Londra transpune în legislația britanică acordul de 535 de pagini negociat de premierul Boris Johnson cu Uniunea Europeană în toamna anului trecut, după ce precedentul acord convenit de fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de fostul legislativ britanic în care deputații eurofili l-au considerat că reducea prea mult legăturile cu UE, în timp ce deputații pro-Brexit au apreciat că, dimpotrivă, acel acord menținea Regatul Unit prea ancorat în blocul comunitar chiar și după realizarea Brexitului.