Parlamentul European a respins candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru Curtea Europeană de Conturi© zf.ro

Parlamentul European a respins candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru Curtea Europeană de Conturi

, 4 știri, 8 vizualizări

Douăzeci și trei de ani de prezență continuă în Parlament (trei mandate de senator și trei de deputat), un mandat de ministru al finanțelor (scurt, e drept), un mandat de vicepremier în guvernul de la București, un titlu de „doctor în economie“: toate acestea nu i-au fost de ajuns lui Viorel Ștefan, actualmente vicepremier în guvernul Dăncilă, să ocupe o poziție de membru al Curții Europene de Conturi, post care revine de drept României.

Plenul Parlamentului EuropeanEuropeanEuropean a respins candidatura din partea României a vicepremierului pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi. Anterior, o comisie de specialitate a Parlamentului îi respinsese și ea candidatura, dar Ștefan nu s-a retras, iar situația s-a tranșat în plenul Parlamentului, unde, din nou, a fost definitiv respins.

Situația este stânjenitoare pentru că acel post aparține României, prin urmare Bucureștiul trebuie să propună un alt candidat. Pe cine să propună, dacă Ștefan, fost ministru de finanțe, parlamentar din 1996 (23 de ani, deci), care a condus comisiile de buget-finanțe și în Senat și în Cameră, vreme de mai multe legislaturi, nu a fost bun?