Parteneriat între Ministerul Muncii, Inspecția Muncii și Blocul Național Sindical, în sprijinul lucrătorilor români din Germania© agerpres.ro

Parteneriat între Ministerul Muncii, Inspecția Muncii și Blocul Național Sindical, în sprijinul lucrătorilor români din Germania

, 4 știri, 25 vizualizări

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, și președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, au semnat un Acord cadru de parteneriat, care se înscrie în demersurile autorităților și organizațiilor naționale de a răspunde provocărilor pieței muncii în contextul mobilității lucrătorilor, digitalizării și al necesității respectării drepturilor acestora în domeniul relațiilor de muncă.

A mai fost semnat un al doilea document, de această dată între Inspecția Muncii și Blocul Național Sindical. Este vorba despre un Acord de colaborare, care marchează inaugurarea unui Centru BNS de consiliere și informare pentru cetățenii români care muncesc în Germania, care va funcționa în București.

Ministerul Muncii și instituțiile din subordinea sa susțin inițiativa Blocului Național Sindical de creare a unei rețele de centre de sprijin atât pentru lucrătorii români din Germania, cât și pentru cei care sunt interesați să revină în țară. Facem tot ce este necesar pentru ca  sesizările acestora să fie preluate cât mai rapid și rezolvate”, a declarat ministrul Marius Budăi.