Patriarhul Daniel: Paștele este sărbătoarea iertării4Foto© libertatea.ro

Patriarhul Daniel: Paștele este sărbătoarea iertării

, 12 știri, 12 vizualizări

"Această lumină este este Lumina Sfintelor Paști. Ea arată iubirea lui Hristos cel răstignit ca fiind o lumină smerită și milostivă și iubire care s-a arătat ascultătoare până la moarte și încă moarte de cruce sau pe cruce, față de Dumnezeu Tatăl și o iubire iertătoare. Înainte de a-și da duhul pe cruce, Mântuitorul s-a rugat pentru vrăjmașii lui, pentru cei care l-au osândit la moarte și pentru cei care l-au răstignit. Și a zis către Tatăl Ceresc: ”Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac!'", a afirmat patriarhul.

El a explicat că "această iubire smerită, răstignită s-a arătat biruitoare prin Înviere", Paștele constituindu-se în sărbătoarea iertării.

"Iubirea lui Hristos cel Răstignit și Înviat este mai tare decât păcatul oamenilor, este mai tare decât lucrarea Diavolului, este mai tare decât puterea Iadului și este mai tare decât moartea. Iubirea lui Hristos, cel răstignit și înviat este mai tare decât ura, decât invidia, pentru că din invidie și din ură a fost răstignit. Și, de aceea, Paștele pe care Hristos însuși ni-l arată în el însuși este sărbătoarea iertării", a spus înaltul ierarh ortodox.

Paștele este sărbătoarea iertării
Patriarhul Daniel,
Mesajul Patriarhului Daniel: „Paștele este sărbătoarea iertării”