Vehiculul Patriarhului Ortodox de la Ierusalim, atacat cu pietre de sute de palestinieni creștini

Vehiculul Patriarhului Ortodox de la Ierusalim, atacat cu pietre de sute de palestinieni creștini

6 știri, 127

Sute de palestinieni creștini au aruncat cu pietre și sticle de apă în vehiculul Patriarhului Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, în semn de protest față de decizia instituției religioase de a vinde terenuri unor investitori evrei, informează agenția de știri Reuters.

Protestatarii au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea în timp ce acesta se îndrepta spre o biserică din Betleem, unde urma să participe la slujba de Crăciun.

Aceștia au aruncat cu pietre și sticle de apă, au lovit vehiculul cu pumnii și au scandat „trădător, trădător”, înainte ca forțele de securitate palestiniene să-i îndepărteze. Geamurile a trei mașini din convoi au fost sparte, însă vehiculului patriarhului nu a fost avariat.

Presa israeliană a relatat pe larg despre aceste vânzări controversate de terenuri, inclusiv proprietăți în Ierusalimul de Est și de Vest. Potențialii cumpărători sunt investitori israelieni și evrei.

Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim afirmă că sunt nevoiți să vândă terenuri pentru a plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului. Până acum, instituția religioasă închiria pe termen lung terenurile rezidenților.

Palestinienii se opun vânzării terenurilor către investitori evrei și israelieni, considerând o acțiune în acest sens drept un act de trădare.

Protestatarii sunt creștini din Betleem, Nazaret și alte orașe din Israel.

    Citește pe cotidianul.ro