Patru din zece români nu se protejează de radiațiile dispozitivelor mobile, deși cunosc riscurile la care se expun2Foto© wwwb.agerpres.ro

Patru din zece români nu se protejează de radiațiile dispozitivelor mobile, deși cunosc riscurile la care se expun

, 8 știri, 11 vizualizări

Două treimi dintre utilizatorii de comunicații electronice cunosc faptul că rețelele de comunicații electronice sau dispozitivele utilizate pot emite radiații, iar 40% dintre ei nu se protejează de acestea, a afirmat, miercuri, Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, citând rezultatele relevate de un studiu realizat de instituție.

Potrivit unui comunicat al ANCOM, instituția a organizat miercuri, la Cluj-Napoca, o conferință dedicată tehnologiei 5G și schimbărilor pe care implementarea acesteia le va genera în societatea românească.

"Tehnologia 5G, Internetul Lucrurilor și Inteligența Artificială sunt noțiuni tot mai cunoscute în rândul românilor. Odată cu popularitatea și performanțele acestor tehnologii, ale căror beneficii nu pot fi negate, au apărut în mod firesc și voci care ridică problema efectelor negative pe care implementarea noilor tehnologii ar putea să le genereze.