Paturi disponibile în spitalele din București2Foto© agerpres.ro

Paturi disponibile în spitalele din București

, 8 știri, 40 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că dintre cei peste 550 de pacienți cu COVID-19 de la Terapie Intensivă, 176 sunt intubați și necesită ventilație. "Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienți intubați, care necesită respirația invazivă ventilată.

Ceilalți sunt în diverse grade de insuficiență respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuți pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen", a susținut Tătaru la Digi 24. El a spus că sunt paturi disponibile în spitalele din București.

"Locuri în spitale sunt, nu este capacitate maximă. Vorbim de București. În toate spitalele sunt locuri. După cum știți, gestionarea numărului de locuri și a pacienților revine medicului curant", a spus Tătaru. Prezența copiilor la școală și ziua votului pentru alegerile locale au fost "cele mai reglementate și respectate".