Ambasadorul Marii Britanii în România: Pentru România, lupta împotriva corupției e importantă

Ambasadorul Marii Britanii în România: Pentru România, lupta împotriva corupției e importantă

5 știri, 37

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat marți că pentru România lupta împotriva corupției este importantă și și-a exprimat speranța că vor fi făcute progrese în continuare în acest domeniu.

Întrebat despre procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, el a răspuns că nu este rolul său să comenteze performanțele profesionale ale magistraților.

"Nu este rolul meu de a comenta despre performanțele profesionale ale magistraților. Este exclusiv sarcina autorităților respective. Pot să spun că lupta împotriva corupției și stabilirea statului de drept reprezintă o sarcină foarte importantă aici în România. Marea Britanie a fost întotdeauna gata să ajute. De exemplu, am organizat la Londra în 2016 un summit mondial împotriva corupției cu participare consistentă din România.

În fiecare an, rapoartele MCV au apreciat rolul organizației anticorupție precum DNA, DIICOT și ANI în această luptă. Rapoartele MCV au înregistrat întotdeauna progrese în unele domenii, dar au și subliniat că trebuie să fie făcute mai multe progrese. Ceva important pentru România este lupta împotriva corupției, este importantă pentru toate țările din lume, inclusiv pentru Marea Britanie", a spus Brummell, la recepția oferită cu prilejul Zilei de naștere a Reginei Elisabeta a II-a.

    Citește pe agerpres.ro