Pensii plătite cu întârziere în ianuarie. Explicația ministrului Muncii9Foto© libertatea.ro

Pensii plătite cu întârziere în ianuarie. Explicația ministrului Muncii

, 34 știri, 45 vizualizări

Plata pensiilor prin Poșta Română se va face luna aceasta până în data de 17 ianuarie, fiind decalată cu două zile, dar întârzierea este justificată, ținând cont de faptul că 1 și 2 ianuarie au fost sărbători legale, a declarat vineri seara, la România TV, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

"Au fost închise conturile în Trezorerie. Ținând cont de faptul că 1 și 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăți de către Poșta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plățile și vor intra în grafic. Practic plățile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, și doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate", a explicat Budăi.

El a subliniat că pensionarii care încasează banii în cont, care își vor ridica banii de la bancomate cu cardul, vor avea aceeași zi de plată, fără nicio întârziere.