Pensii speciale de 10 milioane de euro pe an pentru 768 de foști parlamentari© romaniatv.net

Pensii speciale de 10 milioane de euro pe an pentru 768 de foști parlamentari

, 9 știri, 26 vizualizări

"Despre pensii... o chestiune pe care o putem înțelege și într-o altă notă decât cea a pensiilor militare. Pentru că atunci când vorbești de o separare la nivelul instituției militare, eu cred că obiectivul nu este acela de a analiza într-un mod onest și echitabil situația pensiilor ci, mai degrabă, de a induce o stare de frământare și neliniște într-o instituție de bază, fundamentală, a statului român, care se bucură de încrederea și suportul populației într-un procent covârșitor de mare.

Instituția militară, prin definiție, este o instituție coezivă, sinergică. Din momentul în care au intrat pe porțile liceului militar au învățat împreună, au muncit împreună, au desfășurat activități specifice împreună, s-au dezvoltat în carieră împreună, au fost în misiuni împreună.

O astfel de separație, menționez încă o dată, este greu de acceptat, motiv pentru care nici nu am intervenit să o comentăm la vremea respectivă, pentru că mi s-a părut o intervenție cât se poate de neavenită. Pentru că afectează și „targetează" în mod deosebit una dintre instituțiile de bază ale statului român care, alături de celelalte – pentru că militari nu sunt numai în armată, militari sunt și în celelalte instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, care au în spirit aceeași natură a acțiunii și anume cea caracterizată de coeziune și tot unitar.