Pintea: Pensionarii cu venituri de până la 990 de lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90%
Foto: www.mediafax.ro

Pintea: Pensionarii cu venituri de până la 990 de lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

10 știri, 29

Pensionarii cu venituri de 990 de lei vor putea cumpăra medicamente compensate. Guvernul majorează, marți, plafonul plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%, de la 900 de lei la 990 de lei, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, în ședința Executivului.

„Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cât mai accesibile. Creștem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor. Așadar, avem o creștere de 10%”, a afirmat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Dăncilă a precizat că este a doua majorare a acestui plafon în actuala guvernare, după ce în iunie anul trecut acesta a crescut cu 30%.

„Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-și păstreze acest drept, și anume accesul la medicamente compensate”, a mai afirmat Dăncilă.

Punctul de pensie a crescut, de la 1 iulie, de la 1.000 lei la 1.100 lei.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat atunci că pensia minimă garantată va crește cu 23%, tot de la 1 iulie, respectiv de la 520 de lei la 640 de lei.

    Citește pe libertatea.ro