Pepenii românești din piețele agroalimentare din București, etichetați corespunzător4Foto© business24.ro

Pepenii românești din piețele agroalimentare din București, etichetați corespunzător

, 5 știri, 53 vizualizări

Producătorii locali de pepeni, din zonele legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița sau Giurgiu, vor trebui să eticheteze corespunzător cantitatea de pepeni livrată către piețele agroalimentare, începând cu această săptămână. Astfel, eticheta va cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii.

Decizia a fost luat de către Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, cu scopul de a informa corect consumatorii și a nu crea confuzii în rândul acestora.

„Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltăii rurale nr.225/2017”, se arată într-un comunicat al Ministerul Agriculturii.