Percheziții în București într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală
Foto: jurnalul.antena3.ro

Percheziții în București într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală

30 știri, 12

Polițiștii efectuează miercuri șapte percheziții în București la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei prin delapidare și evaziune fiscală.

Potrivit EVZ, perchezițiile au loc la sediu ale firmelor deținute sau controlate de Carmen Adamescu, soția fostului magnat Dan Adamescu decedat în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea.

"La data de 10 octombrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală", informează Biroul de presă al IGPR.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea și subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari.

Potrivit sursei citate, în baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor f...

Citește pe jurnalul.antena3.ro