Percheziții în Constanța și Vrancea pe contrabandă cu alcool și țigări2Foto© romanialibera.ro

Percheziții în Constanța și Vrancea pe contrabandă cu alcool și țigări

, 5 știri, 49 vizualizări

Perchezițiile au avut loc după ce polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, de 55 de ani, în timp ce comercializa 20.000 de țigarete, fără timbre românești de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei firme din Năvodari. În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Vrancea, în urma cărora au fost descoperite și confiscate mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de țigarete de diferite mărci, netimbrate.

Polițiștii au mai descoperit, la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din Vrancea, cel puțin 12.000 de litri de băuturi alcoolice, susceptibile a fi contrafăcute, bani, două autovehicule de transport marfă, precum și mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracțională. Din cercetări a reieșit că băuturile alcoolice descoperite în urma percheziției din Vrancea ar fi fost comercializate, de către o societate comercială cu sediul în orașul Năvodari, județul Constanța.

Toate cele peste 135.000 de țigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată.Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de trei persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru comiterea de infracțiuni la regimul Codului fiscal.