Percheziții în Franța la foști și actuali membri ai Guvernului,în ancheta privind gestionarea Covid5Foto© observatornews.ro

Percheziții în Franța la foști și actuali membri ai Guvernului,în ancheta privind gestionarea Covid

, 8 știri, 49 vizualizări

Autoritățile franceze au efectuat, joi, percheziții la foști și actuali membri ai Guvernului, inclusiv la ministrul Sănătății, Olivier Véran, și la fostul premier Edouard Philippe, în investigația privind gestionarea crizei epidemice, informează cotidianul Le Monde.

Agenți ai autorităților au percheziționat casele și birourile ministrului Sănătății, Olivier Véran, și șefului Direcției Generale a Sănătății, Jérôme Salomon. De asemenea, au avut loc percheziții la domiciliul fostului prim-ministru Edouard Philippe, la fostul ministru al Sănătății Agnès Buzyn și la fostul purtător de cuvânt al Guvernului Sibeth Ndiaye. A fost percheziționat și sediul Direcției de Sănătate Publică din Franța.

Perchezițiile au avut loc în cadrul procedurii de informare judiciară lansată de Curtea de Justiție a Republicii în vederea investigării modului în care a fost gestionată criza sanitară.