Trafic de minori. Percheziții de amploare în Iași, Roman și județul Prahova
Foto: www.romaniatv.net

Trafic de minori. Percheziții de amploare în Iași, Roman și județul Prahova

11 știri, 29

La această oră au loc percheziții în România și Franța, la traficanți de minori. Este vizată destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de minori, fiind vizate 120 de persoane de pe teritoriile ambelor țări.

Perchezițiile în România sunt efectuate de polițiștii din cadrul B.C.C.O. Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., la 25 de adrese din municipiile Iași, Roman și județul Prahova.

În paralel, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris desfășoară o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din același grup infracțional.

Perchezițiile vizează 120 de persoane pe teritoriul României și Franței din care peste 70 de minori, cu vârste între 10 – 13 ani, implicați în această activitate, vor fi audiați în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfășurată.

Potrivit anchetatorilor, pe raza municipiilor Iași și Roman s-a constituit o grupare infracțională specializată în comiterea infracțiunii de trafic de minori. Membrii grupării sunt bănuiți că și-ar fi exploatat proprii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genți sau din incinta unor societăți comerciale, bunurile fiind însușite de membrii grupării.

Minorilor li s-ar fi impus să fure constant, susți...

    Citește pe libertatea.ro