Percheziții la CFR Călători într-un dosar vizând achiziția unor sisteme video în trenuri
Foto: www.cotidianul.ro

Percheziții la CFR Călători într-un dosar vizând achiziția unor sisteme video în trenuri

11 știri, 24

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi fac joi dimineață cinci percheziții la sediile unor societăți comerciale din București, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române citat de News.ro.

Anchetatatorii urmează să ridice bunuri și înscrisuri, "în vederea probării activității infracționale a mai multor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual, în dauna unei societăți comerciale", arată Poliția Română.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că perchezițiile au loc la sediul CFR Călători, la Revizia de vagoane București Grivița și la SC Ateliere CFR Grivița SA, într-un dosar vizând achiziția unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor, necesar informării călătorilor în tren.

Sursele citate spun că contractul pentru această achiziție prevedea echiparea mai multor vagoane, dar au fost dotate mai puține, iar suma de bani prevăzută pentru achiziții ar fi fost însușită de persoanele vizate. De asemenea, ar fi fost montate sisteme mai slabe.

    Citește pe romaniatv.net