Persoana care a postat video-ul cu racheta iraniană lovind avionul ucrainean a fost reținută - Fars News9Foto1Video© hotnews.ro

Persoana care a postat video-ul cu racheta iraniană lovind avionul ucrainean a fost reținută - Fars News

, 18 știri, 26 vizualizări

Avionul de pasageri ucrainean prăbușit în Iran pe 8 ianuarie a fost lovit de două rachete, conform unei noi înregistrări video difuzate de cotidianul The New York Times.

"Cotidianul The New York Times a verificat imaginile surprinse de un sistem video de monitorizare care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul care efectua Cursa 752 a companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie. Rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la 13 kilometri de avion", transmite publicația americană.

A doua rachetă a lovit avionul la 23 de secunde după impactul primei rachete. Avionul nu s-a prăbușit imediat. Piloții au încercat să revină pe aeroport, dar aeronava a explodat și s-a prăbușit în zona Khalaj Abad, situată în apropiere de Teheran. Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit.