Peste 15.000 de romani au ajuns de Rusalii in statiunile romanesti de la Marea Neagra3Foto© stirileprotv.ro

Peste 15.000 de romani au ajuns de Rusalii in statiunile romanesti de la Marea Neagra

, 8 știri, 74 vizualizări

Peste 15.000 de români au ajuns în stațiunile românești de la Marea Neagră în minivacanța de Rusalii, deși estimările inițiale ale turoperatorilor erau între 10.000 și 12.000 de persoane, potrivit unui studiu al agenției online Litoralulromanesc.ro, relatează Agerpres.

"Deși, din estimările inițiale, se părea că în minivacanța de Rusalii vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turiști, realitatea a depășit așteptările turoperatorilor, pentru că în acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazați peste 15.000 de români, cei mai mulți dintre ei veniți din București (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Brașov, Prahova, Iași, Argeș și Galați", susțin reprezentanții agenției.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.